dinsdag 23 augustus 2011

Scampi met rijstsalade.

In het kooknummer van de Spar vind ik vaak supermakkelijke en lekkere recepten. Zo ook dit recept.
Kook bruine rijst. Snij een paar tomaten in blokjes en pijpajuintjes in ringetjes. Ik nam een paar citroen- en muntblaadjes uit ons kruidtuintje. Meer moet je je bij het woord tuin niet voorstellen! Ik ben heel lui in de keuken dus ik kocht een zakje gemengde sla. Ook die snij je in reepjes. Meng dit alles samen met olie en citroensap en de afgekoelde rijst. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
Bak de scampi's en kruid ze, ik doe dat ook altijd met cayennepeper. Eva had ook nog verse kruidenboter gemaakt.
Ja, meer moet een mens niet hebben om opnieuw het gevoel te krijgen op een terras in Frankrijk te zitten.



4 opmerkingen:

  1. ziet er heeel lekker uit!!!!
    mercie voor het receptje
    liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel voor het recept. Zoals jij, ben ik dus ook erg lui in de keuken. Maar dit ziet er heerlijk uit en klinkt ook erg lekker. Ga het zeker een keer maken.

    Groetjes, Liane

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mmmm, lekker! Ik eet heel graag scampi's en rijst.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dat ziet er lekker uit. heb nog scampi's in de vriezer liggen en de rest van de ingredienten in de koelkast. ik wat ik morgen ga eten!!!
    bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen