vrijdag 8 juni 2012

Pin # 1 en # 2

Elk jaar vraag ik op het einde van een schooljaar aan mijn leerlingen : Wat vonden jullie leuk, wat minder leuk, wat kan nog anders.... in mijn klas.' Altijd heel leuk om dat te lezen en de waarheid komt uit een kindermond! Ze hebben vaak fantastische ideeën. Ik geef heel graag wiskunde,spelling en Frans. W.O. ook, maar omdat ik deeltijds werk, geeft een andere juf dit vak. Wij werken in onze school met een afgebakend pakket zodat de kinderen voor één vak dezelfde leerkracht hebben. Ik vind het ook wel handig want dat vraagt minder overleg, even een mailtje of een berichtje op facebook gaat veel sneller. In het vak beeldende kan ik me echt uitleven:  verven, kliederen, van afval of goedkoop spul iets moois maken, dat doe ik heel graag. De opruim achteraf neem ik er graag bij.
Vier jaar geleden vertelde een leerling me dat in mijn kledij dringend wat kleur moest komen. En het kind had gelijk. Ik draag nu veel rood, fel blauw, groen en zelfs geel.
Thuis verf ik heel vaak omdat ik het graag doe en omdat je snel een ander 'huis' krijgt. Vandaag verfde ik nog een muur voor ik naar school vertrok. Ik was helemaal zen toen ik op school aankwam. Ik word daar rustig van. De muur in de keuken kreeg een bijna- zwart- laagje. De tafel en het werkblad werden vorig jaar al wit geverfd. Begin juni wordt ook de trap wit geverfd.
En die kleur dan? Die vond ik vandaag in mijn klas : de cadeautjes voor vaderdag.
Dat is ook meteen mijn pin van de week. Ik zag het bij haar. Dus ik ga proberen om elke week een pin te gebruiken van één van mijn boards. Ik deed een photobooth in de klas. Over het bord hing ik mijn Ikea-tafelzeil. Dat gaf een mooie achtergrond. De leerlingen mochten een snor, bril, ... kiezen. De gratis afbeeldingen vond ik hier.
De zwarte muur in de keuken kan ook meedoen als 'pin van de week'. Het idee vond ik hier.

2 opmerkingen:

  1. Wat een super leuk vaderdag cadeau idee!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij gaat altijd prachtig gekleed, die felle kleuraccenten doen het hem echt!
    Leuk ideetje met die flessen!

    BeantwoordenVerwijderen