donderdag 9 augustus 2012

Sam = 18

Sam = 18 = volwassen! Hier heeft ze zo lang naar uitgekeken. Bij elke vraag om uit te gaan dit jaar zei ze : "Mama en papa, ik ben bijna 18 hoor, dan ben ik wel volwassen!"
Baby's, peuters, kleuters, lagere schoolkinderen, tieners dat ging allemaal vrij vlot. Maar puberende dochters en ik dat botst meer dan eens per dag. Hoe doen jullie dat en wat zijn de afspraken bij jullie thuis i.v.m. uitgaan, helpen in het huishouden, zakgeld. Ik hoor het eens graag, want volgens mijn dochters is het elders altijd beter geregeld!


4 opmerkingen:

 1. Tja dat het bij anderen altijd allemaal wel mag die ken ik ... mijn zoons zijn inmiddels 20/24/27 dus die puber hormonen zijn wij voorbij ...
  Ik probeerde altijd tot een compromie te komen een beetje geven en een beetje nemen ...

  SUcces en van harte met je grote dochter ...

  Groetsssssssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat voor Sam! En gelukkig heb ik nog niet te maken met puberende kinderen ;-).Ik zal de tips meelezen en onthouden voor over een 10-tal jaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeleciteerd Sam!
  Heb er eentje van 21, 19 en 14 en ik denk niet dat het hier beter geregeld is dan bij jou :0)
  Zakgeld vanaf 12 en dat verdubbel ik om de twee jaar, gsm daar krijgen ze elk in het begin van het jaar een vast bedrag voor, wie er over gaat legt zelf bij.
  En helpen in het gezin hoort erbij, ze hebben elk hun taken. Voor uitgaan hebben ze geen uur, wel geld de regel dat ze nooit alleen naar huis mogen(ze mogen tot 's morgens bellen om hun te komen halen, iemand van ons blijft dan op de zetel slapen met gsm in de aanslag) en als ze afgezet worden moeten ze even verwittigen dat ze er zijn.
  Respect voor anderen en voor elkaar is een belangrijke waarde en wederzijds vertrouwen.
  Over het algemeen hebben wij noch de kids weinig te klagen :0)
  Het is zoals Gerd@ zegt ; een beetje geven en nemen

  BeantwoordenVerwijderen