maandag 3 september 2012

Nog meer beestjes... .

Joppe en/of Max, onze 2 katers, zorgden op mijn eerste schooldag voor fantastisch didactisch materiaal : een vleermuis. Elke dag ligt er wel een muis, maar een vleermuis tot nu toe nooit. En het beestje is nog heel. Ik werk maandag maar een halve dag, dus liep ik na de middag nog vlug langs alle klassen om het beestje te tonen, met vergrootglas en al om dat schattig snoetje goed te kunnen zien. Veel " ah's en oh's", weinig "bah wat vies!". Fee, dat vertelde ik al eens, is van weinig beesten bang. Vanmorgen heb ik samen met haar even geoefend om de vleugeltjes mooi open te krijgen. Zacht dat zo'n vleermuis is.
Ik ben dringend toe aan een nieuw fototoestel.


5 opmerkingen:

  1. Fascinerend beestje, maar wel zielig dat hij door de kat(ten) gevangen is. Al maakt zijn laatste rustplaats onder de washi tape dat misschien wel goed, zalig :-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig lesmateriaal ! Zo heb ik dat ook eens gedaan met een mol. Wanneer zien ze dat nou ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ieuw! Ik zou dat beestje nooit durven oppakken, stel je voor dat het nog leeft en gewoon niet meer kan vliegen. Of dat het bewusteloos is en "wakker" wordt als je het in huis hebt! Chapeau voor jou!! En best wel mooi om eens te zien, veilig vanachter mijn scherm :-) Maar naar 't schijnt zijn dat nog goede beestjes en zelfs als ze op je zolder zouden leven, zouden ze er niets stuk maken. Vreemd dat we daar toch allemaal bang voor zijn, dat wordt ons van kleins af aan aangeleerd. Dus mooi dat jij het tij hebt kunnen keren bij al die leerlingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik had heel even schrik toen ik je blog een paar dagen geleden las. Schrik dat het 'onze' vleermuis was die elke avond in onze schuur een paar rondjes komt vliegen.
    Maar oef het is ze niet want 'onze' vleermuis heb ik weer haar toertjes zien draaien. De kinderen vonden het heel leuk van in de klas en toen ik erachter vroeg, antwoordde Ferre met een beetje teleurstelling in zijn stem dat je niet bij hem was geweest!!! ;o))
    Maren

    BeantwoordenVerwijderen