vrijdag 9 mei 2014

1 jaar geleden ...

Op 31 mei 2013 schreef ik dit bericht. Gisteren keek ik naar de uitzending van Reyers Laat met als gasten Selah Sue en Dirk De Wachter. Ze kwamen er praten over medicatie en depressies.
Ik ging in januari naar de voordracht 'Borderline Times: psychiatrie als spiegel van de wereld.' van Dirk de Wachter. We moeten weer leren een beetje ongelukkig te zijn. Een zinnetje dat ik blijf onthouden. Ik zeg het vaak aan onze 3 dochters en leer het aan mijn leerlingen. Alle gevoelens, alle emoties zijn even belangrijk. Je moet ze leren herkennen in je eigen lichaam en ze vooral toelaten. Dat laatste heb ik geleerd op de cursus 'Mindfulness'.
Mijn derde depressie heb ik overwonnen door te spreken (aan zoveel mogelijk mensen vertelde ik dat ik depressief was). 
Ik kreeg ook hulp van de homeopaat en de psychotherapeute.
Ik heb geen extra medicatie genomen, al zal ik levenslang een kleine dosis antidepressiva nodig hebben als duwtje in de rug, zoals ook Selah Sue aangeeft.


 
5 opmerkingen:

 1. Niemand kan perfect zijn en dat moet ook helemaal niet!! Wat is er nog spannend aan perfect zijn!! Ik ben blij dat mijn dochter bij jou in de klas zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterke madam! Ik vind je stoer! Zoals mijn 6-jarige onlangs zei tegen mij : 'we zijn goed zoals we zijn, want we zijn nooit helemaal af, en dat is schoon, want af is klaar, afgerond, en een mens, dat is een mens, die kan vanalles :) '

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind u een ongelooflijk moedige madam - en ben blij dat ik je hier kan volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tis wat het tis, das echt een goeie wijsheid, ik vecht ook altijd tegen mindere dagen, soms is het hier gewoon druk, met een tweejarige en een 7maander aand e borst (vooral snachts) , en dan denk ik, ook dit gaat voorbij

  BeantwoordenVerwijderen