donderdag 24 november 2011

Pasta uit de Delicious.

Manlief koopt hier elke maand de Delicious. Hij leest de recepten, ik kijk vooral graag naar de foto's. Vandaag maakt ik een pasta uit dat boekske. In 2 el olijkolie doe je een fijngehakte teentje knoflook en bak hier 4 sneetjes verkruimeld brood goudbruin in. Breng op smaak met peper en zout en roer er 2 el fijngehakte bladpeterselie door. Kook de pasta, ik nam fusilli. Intussen pureer je 2 handenvol spinazieblaadjes, 2 handenvol basilicumblaadjes, een handvol verse geraspte Parmezaanse kaas, citroenrasp en -sap van een halve citroen en 2 teentjes fijngegehakte knofloof in een keukenmachine tot een grove pesto. Schenk terwijl ongeveer 80 ml olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zout. Roer de pesto door de pasta en bestrooi met pangrattato. Dat was nu eens een schoon groen kleurtje op dat bord. Na de eerste hap zei Sam al :" Mama, je deed echt je best, maar sorry, ik lust dat niet!' Bij Fee ging de duim omhoog. Voor ons dus pasta, voor Sam een boterhammeke met choco.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen