vrijdag 25 mei 2012

Over een vogeltje dat nog niet kan vliegen.

Dit schattig ding bracht Fee mee naar huis. "Onderweg gevonden onder een geparkeerde auto en dat kan niet meer vliegen!" Ze bedoelt natuurlijk dat het nog niet kan vliegen. We hebben 2 katten dus hier binnen en buiten is het niet echt veilig. Moeten we dat nu gaan terugzetten of wat doen we met dit beestje?8 opmerkingen:

 1. Aaaah wat leuk, zown klein vogeltje!
  Misschien kun je hem naar een dierenopvang in de buurt brengen.. Het zou ook zonde zijn als die opgegeten word!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ga er altijd mee naar het vogelopvangcentrum in Heusden-Zolder ... maar daat ben jij weinig mee hé ... bel anders je dierenarts eens, die weet vermoedelijk wel waar je ermee naartoe kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjee, wat moet je nu, ik zou het niet weten. Maar wat een schatje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ondertussen zit het bij opa in de kooi bij de andere vogels. Nu maar hopen dat iemand dat beestje adopteert en eten geeft.

   Verwijderen
 4. Hij is er bijna aan toe om het nest te verlaten. Het is een pimpelmees. Maar zijn pennen zijn nog echt iets tekort en aan het snaveltje te zien, wordt hij toch nog gevoed. Als je een vogel terug zet, wordt hij normaal niet meer geaccepteerd. Er zit dan een "luchtje"aan. Ik denk dat hij bij opa in de kooi het meeste kans maakt.
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De jongens brachten ooit eens zo'n musje mee naar binnen, en we hebben het mooi verzorgd (wat water gegeven en wat broodkruimeltjes). De volgende dag was het wat aangesterkt en vloog het vrolijk weg toen we het buiten lieten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als het niet geadopteerd wordt, kan je er nog een klasproject van maken en s nachts naar de opa???? Ik denk maar hardop. Waarschijnlijk helemaal niet haalbaar,....
  Maren

  BeantwoordenVerwijderen